Rocket Espresso
Granfondo Team

Voor het seizoen 2019-2020 raast het voormalige Bioracer Granfondo Team als Rocket Espresso Granfondo Team door de bergen en daar hoorde een nieuw logo bij, een website met volledig nieuwe branding en nieuwe teamkledij.

website rocket granfondoteam homepage

Logo

Het team had 2 logo's, eentje met de afkorting van de teamnaam (BGFT) voor online gebruik, en op de truitjes was er gewoon 'Granfondo Team' in Proxima Nova toegevoegd onder het Bioracer logo. Voor de rebranding besloten we te gaan voor een logo, dat zowel op de teamkledij als online bruikbaar is met het volledige Rocket Espresso logo in verwerkt. Dit komt visueel sterker over en is herkenbaarder door zijn eenvoud. Doordat er reeds twee verschillende lettertypes aanwezig waren in het Rocket logo, was de toevoeging van de tekst in Proxima Nova geen optie meer. Er werd een subtiele lijnvormige Belgische vlag toegevoegd onder het Rocket logo, met daaronder 'Granfondo Team' in het lettertype dat reeds voor Espresso Milano werd gebruikt.

logo rocket granfondoteam nieuw logo rocket granfondoteam oud

Website

Naast het nieuwe logo, had het team ook nood aan een website. Omdat niet alle leden gebruik maken van Facebook, moest de website een kanaal worden om nieuwsupdates, wedstrijdverslagen en de Gran Fondo kalender te delen. Daarnaast moet de website ook niet-leden een beeld van het team geven en de mogelijkheid bieden om lid te worden of contact op te nemen.
We bouwden een WordPress site met een aangepast thema, waar de verschillende bestuursleden zelf makkelijk content aan kunnen toevoegen. Er werd gekozen voor voor korrelige zwartwitfoto's van verschillende leden als header op elke pagina, en accenten met de Belgische kleuren uit het logo.
Neem een kijkje op www.rocketgranfondoteam.be.

website rocket granfondoteam lid worden

Teamkledij

Loud & Clear verzorgde het ontwerp van de teamkledij. We kozen voor lichtgrijs en zwart met een rakettenmotiefje als basis en gebruikten enkel kleur in het logo om de Belgische vlag de nodige aandacht te geven.

team rocket granfondoteam outfit branding
jersey rocket granfondoteam branding